Блог

Стаття

17 травня 2017

Стаття — це жанр журналістики, в якому автор ставить завдання проаналізувати суспільні ситуації, процеси, явища, насамперед з точки зору закономірностей, що лежать в їх основі.

Такого жанру, як стаття, властива широта теоретичних і практичних узагальнень, детальний аналіз фактів і явищ, чітка соціальна спрямованість[джерело не зазначено 2784 дня]. У статті автор розглядає окремі ситуації, як частина більш широкого явища. Автор аргументує і вибудовує свою позицію через систему фактів.

У статті висловлюється розгорнута докладна аргументована концепція автора чи редакції з приводу актуальною соціологічної проблеми. Також, в статті журналіст обов'язково повинен інтерпретувати факти (це можуть бути цифри, додаткова інформація, яка буде правильно розставляти акценти і яскраво розкривати суть питання).

Відмітною аспектом статті є її готовність. Якщо підготовлюється матеріал так і не було опубліковано (не вийшов в тираж, не отримав розповсюдження), то така праця відносити до статті некоректно. Швидше за все цю роботу можна назвати чернеткою або заготівлею. Тому метою будь-якої статті є поширення міститься в ній інформації.

Що таке Feir Deal?
Напишіть нам
Напишіть нам